SPONSORER

nks_logo mi_logo

Tredje turbrev fra Ingrid.

Da vi var på Kanariøyene kjørte vi en glassbunnbåt til en by som heter Puerto Mogan. En glassbunnbåt er en vanlig liten ferge, men den har glass i bunnen. Vi så ned i vannet, men vi så ingen ting. Da vi kom fram til Puerto Mogan kjøpte vi is. Pappa så en lapp der det sto at man kunne bli med en undervannsbåt ned i vannet. Vi måtte skynde oss hvis vi skulle bli med. Agnes, Hans og Guri var også med. Vi så to vrak og masse fine fisker. Da vi dro tilbake ble vi med en annen glassbunnbåt. Den var finere, for der kunne man gå ned i fire forskjellige rom. På begge sidene av veggen var det glass. Vi så masse fisker som de matet fra båten.Da vi var ute på atlanterhavet var det ikke like mye delfiner som vi trodde. Det kom delfiner to ganger på hele turen over. Vi så masse flyvefisk. Det landet masse av dem på dekk. Vi så også noen store hvaler som var nesten 10 meter lange.


Nå er vi i Karibien, og her er det masse korallrev. Vi skal også dit de har spilt inn Pirates of the Carribean. Tante Tove og Magrete har vært på besøk hos oss i to uker. Den 5/1-05 dro de fra Union Island til Martinique. Der skal de være to dager før de drar hjem til Norge.

Da pappa snorklet så han en 50 cm lang blåsoppfisk eller pinnsvinfisk sånn som det er på Oppdrag Nemo. Jeg har sett en som var 10 cm lang.
Nå ligger vi mest for anker. Skilpaddene har det veldig bra. Vi bader nesten hver dag og det er nesten 29 grader i vannet.
Vi har faktisk sett kolibrier. Det er verdens minste fugletype. Den er litt glinsende grønn og blå og resten sort. Den har også en slags hanekam på hodet. Det er også noen store iguaner på øyene her. De er nesten som firfisler, men de er litt finere i fargene og de løper veldig fort. Jeg har fanget mange av dem bare med hendene.

Jeg har også klatret opp i en palme og hentet en kokosnøtt som jeg har her i båten.

Jeg vil hilse til alle i klassen min og Birgit og håper alle som leser mine turbrev har det kjempefint selv om det er veldig kaldt der hjemme.

Nå skal jeg ta meg et...........................................PLASK!!

Hilsen Ingrid