HJEMOM OSSBÅT OG UTSTYRLOGGBOKENTURBREVGJESTEBOKTA KONTAKT • LINKER • TAKK TIL

SPONSORER

nks_logo mi_logo

ARC regattaen:

Vi har vært med i ARC regattaen over atlanteren. For å kikke på regattasidene med kart over ruten til de forskjellige båtene, plassering etc. Klikk på denne linken.
ARC REGATTAEN 2005
Dette er en regatta som har et solid innslag av tur over seg, og arrangørene fokuserer mer på sikkerhet og gleden av å seile trygt enn det å seile fort. Klikk på linken - www.worldcruising.com - for å lese mer om World Cruising Club og de ulike arrangementene de står for.

Radiosertifikat for VHF og MF/HF (SSB):

Lysaker kurssenter og Tor Hammer var til stor hjelp da LF ønsket å ta setifikat for MF/HF radio i tillegg til VHF sertifikatet. Dette er et nisje sertifikat som muligens ikke har så lang levetid.
Ta kontakt med- www.lysakerkurssenter.no - dersom du har planer om å skaffe deg SSB radio i båten.

Identitetsbevis for båten:

Mange nasjoner ønsker visstnok en god identifikasjon på at du faktisk er eier av båten du seiler. Vi fikk ikke tid til å få utstedt dette, da det tar noen uker fra du tar kontakt med Sjøfartsdirektoratet. Vi skulle gjerne ha ordnet dette, men fikk ikke tid. Om det går greit uten vil vi komme tilbake til. Har du tid og anledning, ta kontakt med - www.sjofartsdir.no - og få utstedt et identitetsbevis.

Sorgenfri - Portal for langturseilere:

Sorgenfri er en av de legendariske langturseilerene. På deres portal finner du linker til mange av de som er på tur nå. Klikk på linken - www.sorgenfri.com - for å finne ut mer.

Lille Blå på langtur:

I Dover traff vi Maria, Åse, Marie og Geir i sin First 405 Lille Blå. Klikk på linken - www.lillebla.com - for å lese om deres tur.

Coconut på langtur:

Familien Åsdam - Colin, Camilla, Lesley og Trond er på langtur i båten Coconut. Vi var og hilste på rett før de dro fra Son. Vi tok dem igjen i Falmouth. Klikk på linken - www.sycoconut.com - for å lese om deres tur.

Noravind på langtur:

Noravind har seilt sammen med Coconut helt fra Strømstad. Vi møtte dem i Falmouth. Klikk på linken - www.noravind.com - for å lese om deres tur.

Henrik og Nina på jordomseiling i Bika:

I sin Contessa 26 - Bika, er Henrik og Nina på jordomseiling. Vi traff dem i Bayona. Klikk på linken - www.freewebs.com/sybika - for å lese om deres tur.

S/Y Fatuhiva på langtur:

Mette Berit og Bjarne fra Hardanger er på langtur i sin Hero 114, og skal være med i ARC. Klikk på linken - www.fatuhiva.blogspot.com - for å lese om deres tur.

Spinalonga på jordomseiling:

Daniel, Elaine og Nigel er på jordomseiling i sin selvbygde 45´ ketch. Klikk på linken - www.spinalonga.co.uk - for å lese om deres tur.

Gilana på langtur:

For syv år siden la Gilana ut fra Sørafrika. De har solgt hus og hjem og har bodd ombord siden. Datteren deres har også hatt skole ombord i disse syv årene. Vi traff dem på St. Maarten. Hjemmesidene deres har masse flotte bilder og spennende beretninger.
Klikk på linken - Gilanas hjemmeside - for å lese om deres tur.

Tomba på langtur:

Vi har funnet masse inspirasjon og informasjon ved å lese om Tombas langtur på nettet. Klikk på linken - www.tomba.no - for å lese om deres fantastiske tur.

Overnatting i Marokko:

På rundturen vår i Marokko fant vi to steder som vi på alle måter vil anbefale til de som måtte finne på å reise hit.
I Marrakech bodde vi på Riad de l´Orientale midt i medinaen, og i Essaouira fant vi ryad watier. Også sistnevnte lå midt i medinaen. Medinaene er gamlebyer omgitt av murer. Her finner du et yrende folkeliv, markeder og småbutikker. Riadene er hoteller der du finner ro og fred i vakre og eksotiske omgivelser, midt i kaoset.

Utenriksdepartementet:

Skal du ut å reise kan det være greit å være informert om hva det offisielle Norge mener om reisemålet ditt.
Klikker du deg inn på - http://odin.dep.no/ud/norsk/bn.html