SPONSORER

nks_logo mi_logo

Fjerde turbrev fra Ingrid.

Nå er vi ute på atlanterhavet på vei til Bermuda. Turen fra Cuba til Bermuda tar ca en uke. Bermuda ligger midt uti havet helt for seg selv utenfor USA kysten.Men i Puerto plata på Dominikanske republikk har det vært morsomt. For der var det en slags dyrehage bare at man kan snorkle der.Da vi kom dit første dagen kom det noen som skulle sjekke oss inn. De sa at vi kunne gå opp til kontoret for å få et bånd så vi kunne komme inn på OCEAN WORLD. Men først hadde vi skole. Etterpå dro vi til kontoret.
Når vi hadde fått båndene dro vi først til lovebirdsene. De er veldig søte. Vi fikk litt fuglefrø av de som jobbet der og holt hånda opp mot lovebirdsene. Fuglene kommer og setter seg på hånda di, men hvis du prøver å kose den biter den deg.
Etterpå så vi på sjøløveshowet. Det var veldig morsomt å se på og de var veldig godt trent opp. Det var tre sjøløver som var med. Først sa de hva de het. Den ene heter Domingo og en annen heter Mona og den siste heter Rubia. Det var en til men den husker jeg ikke hva heter. De byttet på å opptre. Jeg så på det sjøløveshowet 6 eller 7 ganger.
Vi gikk også til noen arapapegøyer. Det var noen gule og blå og noen røde med farger på vingene. Det var også en helt hvit en med en gul hanekam på hodet og den sa ”Ra ra” hele tiden. Rett ved siden av var det noen tukaner. De har veldig store nebb. Det var også noen regnbue tukaner her, og de er helt like bare at de har masse farger på nebbet. Men de fuglene kunne man bare se på. Den ene ara papegøyen kunne snakke. Hvis man sa ”ola” til den, sa den ”ola” tilbake.Man kunne også se på delfinshow men det fikk vi aldri tid til. Man kunne svømme med delfiner, men det kostet for mye penger for oss. Men jeg har tatt på de. Da vi var på stranda som de hadde laget inni OCEAN WORLD svømte Guri, Ida, mammaen til Ida og jeg ut til nettingen. På andre siden av nettingen var det delfiner. Vi la hånda på nettingen og på mindre en ett minutt kom det en delfin og donka borti hånda. Den lagde masse rare lyder med munnen og puste hullet. Det var tigere der også. Man kunne mate de, og bli tatt bilde av, så kunne man kjøpe bildet. Det er et basseng rett ved siden av tigerne, og der er det veldig fint å bade. Det var bare glass imellom tigerne og bassenget, så noen ganger kom tigerne og klorte på glasset.I et annet basseng er det rokker som man kan mate med fisker. Inni regnskogen er det et akvarium med noen store fisker, og enda litt lengre inn er det enda et akvarium, og der er det piraiaer. Det var ganske mange av dem. Noen små, men flest store. Det var også kosehaier der, men de er ikke farlige. Det er et kosehaishow der, og da bærer de opp haiene så man kan se dem. Etterpå snorkler trenerne og to fra publikum med dem.
Ved lovebirdsene er det en mann som passer på dem. Han ble vi ganske godt kjent med. En dag da vi gikk inn for å se på fuglene, kom det noen andre som jobbet der med en liten svaleunge i hendene. De ga den til meg og Ida, for det var bare jeg og Ida som var der. Plutselig hoppet den ut av hånden min og fløy over en liten bekk. Fuglemannen sa at vi måtte fange den og ta den med oss. Vi tok den med, og viste den til foreldrene våre. De sa at vi ikke kunne beholde den. Tilslutt ga vi den tilbake til fuglemannen, og sa at han skulle passe på den mens vi var og spiste lunsj. Da vi var ferdige med å spise, dro vi tilbake til lovebirdsene for og hente den lille fuglen. Vi spurte fuglemannen hvor den lille fuglen var. Han sa at han hadde gitt den til en dame. Vi gikk rundt og så om det var noen som hadde en liten fugl i hånden. Etter to minutter så vi en dame som hadde en liten fugl i hånden. Vi så at hun likte den, så vi ville ikke ta den tilbake. Derfor gikk vi for å se på sjøløveshowet. Etter at det var ferdig, dro vi tilbake til lovebirdsene for og mate dem. Fuglemannen sa at den lille fuglen var der inne et sted. Vi lette i 5 minutter før vi fant den. Den lå under et blad. Vi lagde et lite hus til den og prøvde å lære den og fly. Da vi satt den oppe på hodet til Ida, hoppet den ut og fløy langt over den lille bekken. Fuglemannen tok med den lille fuglen hjem og hadde den der.
Siste dagen vi var der, snorklet vi. Det var veldig mange fine fisker der. Også en blåsopp fisk. Vi tok masse bilder med undervannskameraet. Jeg har også tatt noen bilder av hav skilpadder, men det var på Anegada i The British Virgin Islands.

:::: HILSEN INGRID ::::