SPONSORER

nks_logo mi_logo

Guris første turbrev

I morgen har vi vært på tur i to måneder. Det har vært veldig fint, men jeg synes det har vært litt for mye dårlig vær. Men uansett så skal jeg skrive turbrev. I morgen skal vi kanskje dra til Portugal. Etter Portugal skal vi dra til sørspania, Spania er det siste europeiske landet vi er i før vi drar til Marokko. Hittil har vi vært i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, Belgia, Nederland, England og Spania. Vi har også vært i fransk farvann, men vi har ikke gått i land i Frankrike.
Skolen

Skolen vår heter Hurraskolen. Nå har vi hatt skole i tre uker, og jeg trengte i hvert fall ikke lang tid til å venne meg til den korte skoleveien på tre meter (Fra senga til bordet). Ukeplanen har jeg laget selv, og jeg har fire skoletimer hver dag. Jeg skulle gjerne hatt litt lengre friminutt, men vi får i hvert fall tid til å fange ett par fisker eller krabber på brygga sammen med Maria og Ida før timene begynner igjen. Maria er snart syv år og bor i en båt som heter Lille Blå sammen med mammaen og pappaen og storesøsteren sin. De skal dra på tur ett halvt år og skal dra til Kanari øyene. Ida er snart tolv år og kommer fra Noravind sammen med storebroren og mammaen og pappaen sin. De skal være borte ett år og seile samme ruten som oss. I går fanget vi omtrent to hundre småfisk sammen med Maria og Ida. I år begynte jeg med heimkunnskap og jeg hadde min første time i går og lagde arme riddere som hele familien ble veldig fornøyd med.

Helt til slutt vil jeg sende mange hilsener hjem til alle de jeg kjenner og si at selv om jeg har det veldig fint på tur, savner jeg dere veldig og gleder meg veldig til jeg kommer hjem og får møte dere.

Guri - Bayona 9/9-2005.
Her er oppskriften på Arme riddere:

Ideen til oppskriften fikk vi fra Lille Blå.

Du trenger:
6-8 brødskiver, gjerne et par dager gamle.
3-4 egg
Ca. 2 dl. melk
4 spiseskjeer sukker
1-1,5 teskje kanel
(litt mel)
Smør til panna
Syltetøy
Sukker

Utstyr:
Stekepanne
Spiseskje
Bolle
Tallerken
Visp

Slik gjør du:
-Ta 3-4 egg opp i bollen. Det er ikke nødvendig å ha mel, men hvis du skal ha det, er det lurt å røre ut melet sammen med eggene før du tar oppi noe annet. Etter det tar du oppi ca. to dl. melk, fire spiseskjeer sukker, og en til en og en halv teskje kanel.
-Rør godt. Sett på middels varme på stekeplata, og dypp ett par skiver i røra. Så tar du litt smør i panna og legger på skivene. Stek skivene på begge sider. Hvis du vil kan du ta på litt ekstra røre på den siden som er ferdig stekt og så steke de litt til, men bare hvis du har en god del røre.
-Stek ferdig alle skivene og legg de på en tallerken. Så kan du servere de arme ridderene med sukker og syltetøy til.